Matkalla Arklowista Wexfordiin klo 13,35 UTC

27 07 2013

Sää on normalisoitunut näillä leveysasteilla. Matalapaineita pyörii Irlannin meren eteläosissa. Tosin ilma on selkeä eikä sadetta ole tullut kuin öisin. Myös lämpötila on siedettävä hieman alle parikymmentä astetta. Jyskytämme Irlannin rannikkoa etelään solmun vastavirrassa. parin tunnin kuluttua sen pitäisi kääntyä myötäiseksi.

Matalapaineet ja niiden nopea liike tekevät tuulista hyvin vaihtelevia. Siihen kun lisätään 2-4 solmun virrat edestakaisin, ei ole ihme, että täällä on hankala matkata. Veneitä on harvakseltaan liikkeellä, mutta kuitenkin muutama vene aina päivittäin tulee ja menee satamissa. Nyt merellä on ruhkaa, näkyy yhteensä viisi venettä meidän lisäksemme.

Howthista, joka siis sijaitsee kymmenisen kilometriä Dublinista koilliseen, tulimme konegenualla 40 mailia kuudessa tunnissa paikkaan nimeltä Arklow. Virta oli myötä. Paikasta ei ollut tietoa ja hieraisimme silmiämme aallonmurtajaa lähestyessämme: kuinka entinen Viro voi olla täällä Irlannissa.

Aallonmurtaja remontissa, harmaata hylättyä betonirakennusta, muutama korkea piippu ja ruskeaa vettä. No, paikkakunta osoittautui huomattavasti ensivaikutelmaa mukavammaksi. Ajoimme jokirannan laituriin, emme satamapoteroon, joka oli tehty EU-projektina hylätylle teollisuusalueelle.

Tarkemmin tarkasteltuna ympärillä oli Marina-Village, vieressä suuri ostoskeskus (Dunnes), Aldi ja kaupunginkeskustaan vain kaarisillan ylittävä katu. Ja yhden pääkadun kaupunkikin osoittautui erittäin viehättäväksi pikkupaikaksi.

Kun kiinnityimme laituriin, katselin, että toinen paikalla olevista veneistä oli tutun näköinen. Ja kuinka ollakaan, se oli Invernesin sisääntulossa tapaamamme ruotsalainen Lady Bird. Andersilla ja Beritillä on erilainen matkasuunnitelma, he ovat menossa Punaiselle Merelle sukeltamaan!

Perjantai-iltana he istuivat Katariina n salongissa juttelemassa ja kuulemassa Espanjan ja Portugalin rannikon satamista. Eikä siinä tietenkään vielä kaikki, Beritiin isä on suomalainen ja hän on käynyt usean kerran Jyväskylässä sukulaisissa.

Satelliittipuhelinkaupat eivät luonnollisestikaan onnistuneet. Malli oli yhtä pykälää omaa puhelintamme vanhempi. Onneksi P. Kotiaho tarkasti laitteen jo Suomessa. Koetamme saada asian hoidettua Englannissa. Sääikkunat vain eivät aukene ja anna sopivaa aukkoa tuolle puolentoista sadan mailin matkalle.

Katariinan seuraava kohde illemmalla on joko Rosslare, Wexford tai Kilmore Quay,( Viimemainittu kiinnostaa eniten, koska itse herra K. on kiertänyt maailmaa, erityisesti wc-tiloja, aika tavalla.) Jostain näistä starttaamme sitten sopivien tuulien matkassa Englannin lounaiskärkeen Falmouthiin.

PS: Jos joku on kiinnostunut miehistöpaikasta Biskajan lahden ylityksellä, yhteyttä voi ottaa kippariin.

Arklowin vanha pääkatu.

Arklowin vanha pääkatu.

Arklowin uusi pääkatu.

Arklowin uusi pääkatu.


IMG_0175IMG_0179


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

28 07 2013
Elina

Kunpa ylitykselle mukaantulo olisikin vain kiinnostuksesta kiinni 😊! Terveiset Espoon reissulta, kaikki hyvin ja lämpö hellii taas. Nyt rallimeininkiä odottelemaan ja välttelemään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: