Milford Haven II

2 08 2013

Eilen ajoimme neljä ja puoli tuntia ostamaan satelliittipuhelinta Eastlighistä. Siis yhteen suuntaa. Ja toinen samanlainen pätkä takaisin. Fiat Punto kuljetti meitä luotettavasti. Samoin ajoi kuljettaja. Sinikka toimi erinomaisena kartanlukijana. Kuukausi merellä muutaman neliön tilassa opettaa kyllä yhteistoimintaa.

Tänä aamuna, kun palautin auton, sanoin Enterpricen vuokraukkelille, että muuten meni hyvin, mutta parikymmentä kertaa ajettiin väärää puolta ja erilaisia käsimerkkejä ja tööttäyksiä rauikui ilmassa. Ilme muuttui kummaksi, kunnes sanoin että näin tapahtui vain hetken viereisen marinan satama-alueella, kun katselin liian tiiviisti veneitä. Eikä muita autoja ollut lähelläkään.

Ajaminen sujui hyvin, matka oli lähes koko ajan moottoritietä, enimmäkseen kolmea kaistaa. Ympyröissä kun oli tarkkana, ajosta selviytyi. Paluumatkalla aivan lopussa ajlimme pieniä kyläteitä ja pari kertaa säpsähdin mutkissa, kun auto tuli vastaa ”väärää kaistaa”.

Brittein saaret ovat United Kingdom. Tämä seutu on siis Wales ja kaikki on kahdella kielellä, kuten myös Skotlannissa. Kun ylitimme Bristolissa valtavan sillan, hieman sen jälkeen tuli kyltti: Welcome to England. Kaikenkaikkiaan, vaikka ajoimme moottoriteitä (M4, M3), maisemat olivat vallan upeita. Pikkuteitä ei tuohon 12 tunnin trippiin paljon olisi mahtunut. Ja 30 punnan hotellihuone meillä oli varattuna Milford Havenissa.

Vanha Iridium oli myös kulkenut tiensä päähän. Nyt mallina 9555 ja lisävarusteena ulkoinen antenni. P. Kotiaho oli järjestänyt kontaktin, jossa vanha puhelin testattiin ja uusi oli heti saatavilla. Puhelin tulee olemaan ainoastaan hätäkäytössä puheluiden osalta ja tekstiviestiyhteydessä säätä varten. Laitteeseen saa myös datasäätä (ja vaikka mitä) halutessa, mutta sattuneesta syystä emme halua. Luimme tuossa Mantan plokia ja he totesivat puolen vuoden budjetin parissa kuukaudessa. Meillä ollaan menossa jo vuodessa 2017.

Tänään on aurinko paistanut, Sinikka oli aamupäivän kylillä. Nuo sadepäivän kuvat antavat yhden näkökulman paikkakuntaan. Onhan täällä muutakin. Huomenna tehdään muutaman tunnin vaellus nummille. Täältä lähdetään tällä tietoa maanantaina. Määränpää vielä epäselvä.

Maisemat näkyivät pääasiassa auton ikkunasta.

Maisemat näkyivät pääasiassa auton ikkunasta.

Moottoritie kiertelee mukavasti maisemaa.

Moottoritie kiertelee mukavasti maisemaa.

Yhdistyneet kuningaskunnat, Wales. Tämä ei siis ole Puolaa.

Yhdistyneet kuningaskunnat, Wales. Tämä ei siis ole Puolaa.

Rantataloja

Rantataloja

Rantataloja

Rantataloja

Taloja kaupungilla.

Taloja kaupungilla.

Taloja kaupungilla.

Taloja kaupungilla.

Milford Havenin rantapuisto.

Milford Havenin rantapuisto.


Toiminnot

Tietoja

2 responses

3 08 2013
rina

Toivottavasti säätiedot pitävät että pääsette jatkamaan teidän matka.
Nauttikaa walesista.8)

3 08 2013
s/y Manta

Joo, tää on kallista tää rannikkopurjehdus, myös Irlannin länsirannikolla 🙂 Pidellään tuulta Sligossa, joka on vähän liiankin mukava pikkukaupunki pubeineen ja kahviloineen. Sattuu vielä olemaan musiikkifestari ja monenlaista elävää musiikkia – pubeissa ja kahviloissa! (Mutta ei se ihan viikossa mennyt se puolen vuoden raha… ) Terveisiä Mantalta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: