Moaña, Vigon lahti

30 08 2013

Vigon lahden suulla vietetyn ankkuriyön jälkeen (sattumalta taas Lady Birdin kanssa) kiinnityimme eilen Moañan laituriin. Kaupunki on Vigosta suoraan kolme mailia pohjoiseen. Marina on ennestään tuttu, kaupunki pieni ja nyt täällä ylhäällä mäellä kirjastossa netti toimii loistavasti.

Moañan satamassa on yksi erinomainen puoli, satamamaksu on 14 euroa yöltä. Täällä on tarkoitus viettää muutama päivä opiskellen ja sitten seikkailla Vigossa ja ankkuroitua Cies:n saarelle ja mahdollisesti Bayonan lahdelle. Matka-aikataulussa on vielä viikko varattuna näille seuduille.

Vigon lahti on syystä tai toisesta muodostunut suosikkipaikaksi. On mahtavia hiekkarantoja lahden molemmilla puolilla sekä kaksi upeaa saarta, Cies ja Ons. Aurinko nousee aamun raikkaudessa idästä lahden pohjukasta ja illalla, kuuman päivän jälkeen tuhannet valot tuikkivat molemmilla puolilla lahtea. Kalastusalukset käyvät kokemassa simpukkaviljelmiä ja vuorolaivat vievät ja tuovat matkustajia lahden rannoilta toiselle.

Kipparilla tämä on jo neljän kerta Vigon lahdella. Muistan hyvin ensimmäisen kerran, kun tulimme Pitkäsen Karin Jaguaarilla, siis Colin Archerilla, suoraan La Coruñasta. Oli alkuyö ja jyrkän niemen jälkeen aukeni eteemme säkenöivästi tuikkiva lahti. Ihmettelimme tummia simpukkaviljelmiä ja puikahdimme lopulta Club Nauticon täyteen satamaan.

Tällä kertaa purjehduksen ja opiskelun ohella viikkoon sisältyy kaksi tärkeää elokvaviin liittyvää tehtävää. Ensinnäkin pitää katsoa elokuvakerhoelokuva ”Naisen tuoksu” ja kommentoida sitä. Ja, tietysti, käydä VIGON PARTURISSA.


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: