Sines

29 09 2013

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Niin laiturielämä Oeiraksessa. Ertyisen mukavaa se oli s/y Homelessin ja s/y Mantan kanssa. E-laiturilla oli vastakkain kaksi hyvin erlilaisen purjehdustaustan ja kokemuksen omaavaa miehistöä. Palo purjehdukseen, katse kaukomaille oli yhteistä kummallekin. Ja rauhallinen, harkitseva, mutta seikkailunhaluinen mieli. Ja seikkailuja näillä veneillä tulee riittämään: Mantalla matkalla Chileen ja Homelessillä matkalla Tyynelle merelle. Blogia enemmän Aulin ja Hannun matkasta voi lukea Vene-lehden artikkelisarjasta. Homeless päivittää matkaansa vain ystävä-blogissa.

(Kaikille matkapurjehduksesta kiinnostuneille ja innostuneille Auli on kirjoittanut kirjan ”Matkapurjehtijan opas”. http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524927381)

(Lisäsin tämän merkittävän linkin linkkisivulle http://www.sarema.fi/)

Tänään aukesi kymmenen tunnin sääikkuna Sinekseen, jonne startattiin aamulla kello kuusi ja perilllä olimme kahden jälkeen. Saimme aluksi tosisuunnan 153 ja Capo Espichelin kohdalla ujutettiin suunnaksi 149. Se riitti tuomaan Katariinan lähes tarkalleen Sineksen ison aallonmurtajan aukolle. Tuuli nousi samalla ja kääntyi vastaiseksi. Me sukelsimme tuttuun Sineksin laituriin. Paikalla oli s/y Calimera, josta Nikke ja Hanna juoksivat ottamaan Katariinan köydet vastaan.

Azoreille on syntymässä uusi korkeapaine loppuviikosta. Se antaa suuren sääikkunan etelään menijöille. Täällä Portugalissa on useiden suomalaisten ohella iso joukko purjehtijoita, jotka ovat olleet jumissa eri satamissa pitkin rannikkoa. Loppuviikosta helpottaa. Niin myös Katariinalla. Lähdemme tästä Kanarialla, reitti on tietysti vielä avoin.

Alla kolme hienoa Aulin ottamaa kuvaa Katariinasta Capo de Rocan edustalla. Harvoin omasta veneesstä saa näin hienoja kuvia.

Tervetuliaisdrinkki s/y  Mantan sitloodassa. Kuva H.A.

Tervetuliaisdrinkki s/y Mantan sitloodassa. Kuva H.A.

Johanna ja Mikko, s/y Homeless.

Johanna ja Mikko, s/y Homeless.

Mantan salongissa. Iltaruokana Aulin tekemää sienikeittoa ja Sinikan salaattia, jälkiruokana Johannan leivokset. Kuva A.I.

Mantan salongissa. Iltaruokana Aulin tekemää sienikeittoa ja Sinikan salaattia, jälkiruokana Johannan leivokset. Kuva A.I.

Katariinan kolme tapaa tehdä matkaa. 1. purjeilla Kuva A.I.

Katariinan kolme tapaa tehdä matkaa. 1. Purjeilla. Kuva A.I.

Kombinaattia Capo de Rocan edustalla. Kuva A.I.

Kombinaattia Capo de Rocan edustalla. Kuva A.I.

Volvolla. Kuva A.I.

Volvolla. Kuva A.I.


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: