San Sebastian de la Gomera

17 10 2013

Nyt olemme oikeassa paikassa. Viime hetkellä, jo merellä oltaessa, sain yhteyden Gomeran Marinaan ja sieltä luvattiin paikka edulliseen hintaan. Käänsimme kurssia (ei reivattu) kymmenen astetta enemmän länteen, otimme suunnan tuttuun Gomeran marinaan Teneriffan Santa Cruzin sijaan. Matkaa oli hieman yli 270 mailia, pari vuorokautta.

Ensimmäinen päivä ja ilta ajettiin koneella kombinaattia ja sitten yöllä saimme purjeet vetämään. Tuulta oli ennustettu yksi väkänen ja sitä se olikin. (Kiitos vain Vingilotille ja Pasilan Jokiniemen toimipisteelle Iridiumsäistä. Saimme siis tekstiviestillä säätä tarvittavan määrän.)

Tuuli oli sellaista, että välillä puhalsi sitä viittä kuutta metriä ja välillä tuuli ikäänkuin huilasi. Sehän onkin selvä: Mehän näemme sääkartoilla nuolia ja niiden välissä tyhjää aluetta. Nuo tyhjät alueet ovat tietysti noita tyynenpiä kohtia merellä, you know.

Suuresti kunnioitettu ystävä, edesmennyt maailmanmatkaaja Antti Penttilä, kertoi aikoinaan matkustamisensa filosofiaa. Hän tuli uusiin paikkoihin mieluiten junalla tai linja-autolla, ei esimerkiksi lentokoneella. Uuteen paikkaan ikääkuin pääsee hitaasti sisään hiljalleen sitä aistimalla, ei yhtäkkiä taivaalta tipahtaneena. Sen takia Antti tuli pohjoiseenkin aina Kolarin junalla.

Meidän Kanarian saarille tulo oli tällaista hitaasti uuteen paikkaan laskeutumista. Jo puolen yön jälkeen keskiviikkoaamuna Sinikan vahtivuorolla aivan pieniä tuikkuja ilmestyi horisonttiin. Ne kasvoivat valoiksi ja vähitellen Kanarian saarista korkeimman, Teneriffan ääriviivat ilmestyivät pimeydestä. Pari tuntia myöhemmin myös Gomeran valot tulivat horisonttiin. Aurinko nousi Teiden takaa ja valaisi vähitellen taivaan ja myös vastakkaisen Gomeran jylhän rantakallion. Ison aallonmurtajan takaa avautui lopulta San Sebastianin pikkukaupunki, jossa vuonna 2006 vietimme s/y Pintalla koko aurinkoisen joulukuun.

Tarkoitus on viettää nytkin täällä seuraavat reilut pari viikkoa ja siirtyä marraskuun alussa Teneriffan eteläkärkeen noukkimaan Paavo K. kyytiin Barbadokselle.

Aurinkoinen Madeiran jää taakse. Pilotos ohjaa.

Aurinkoinen Madeiran jää taakse. Pilotos ohjaa.

Teiden ääriviivat aamuyöllä.

Teiden ääriviivat aamuyöllä.

Puoli tuntia myöhemmin.

Puoli tuntia myöhemmin.

17 minuuttia.

15 minuuttia.

15 minuuttia kulunut.

17 minuuttia kulunut.

Kello 8.12 paikallista aikaa.

Kello 8.12 paikallista aikaa.

Aurinko valaiseen Gomeran rantakalliot.

Aurinko valaisee Gomeran rantakalliot.

Onkohan tuolla mitään?

Onkohan tuolla mitään?

Aallonmurtajan takaa.

Aallonmurtajan takaa.

San Sebastian de la Gomera.

San Sebastian de la Gomera.


Toiminnot

Tietoja

2 responses

17 10 2013
Marita Irri

Seuraamme matkaanne tiiviisti.
Erinomaisen mukavia tuulia ja kelejä teille toivottelevat
Marita ja Antero Irri, S/Y Selene, Jäps

18 10 2013
rina

Onko Gomeran satamassa samoja veneitä jäljellä kuuden vuoden takaa vai onko kantagengi vaihtunut ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: