Puhdetöitä Gomeralla

20 10 2013

Kun keskiviikkona tulimme tänne Gomeralle, oli tarkoitus viettää reilusti lomaa ja unohtaa purjehdus sekä veneen laitto kokonaan vähäksi aikaa. No, eihän siitä mitää tietystikään ole tullut. Keskiviikko meni kyllä nukkuessa Madeiran matkaväsymykset, mutta torstaina ja perjantaina suunnittelimme paikallisen Canaria Sailsin Rubenin kanssa uudet laitasuojat ja laitoimme projektin vireille. Genuaan laitetaan vielä yksi lisävahvike reiviasentoon.

Lauantaina vene siivottiin Atlantin ylityskuntoon perähytin ja WC:n ja salongin osalta. Eli kaikki ulos, tamppaus, pesu, vahaus ja kaikki takaisin paikoilleen. Sain uudet sekondhand- nahat keulakaiteen kaidevaijesuojiksi ja ompelin ne eilen paikoilleen. Wc:n huohotinputki on takastettu, kaidetolppia vahattu ja kaikkea pientä. Reilun parin viikon kuluttua starttaava ylitys on kyllä nyt jatkuvasti mielessä.

Lauantaina täällä San Sebastianissa oli Virgin Guadalupen siirtokulkue ja juhla. Kaupunki kokoontui kulkueeeksi ja lopulta satamasta lähetettiin pieni pyhimyksen lasinen alttari seuraavaan Gomeran kaupunkiin, Playa de Santiagoon, viiden mailin päähän lounaaseen. Mukana seurasi viiritettyjä paikallisia veneitä ja yksi englantilainen vierasvenekin. Illalla sitten pääaukiolla musiikki soi ja ukulele lauloi. (Ja kyllä siellä vihellettiinkin.)

Satamassa on suomalainen PalomaX-vene. Seppo ja Anne ovat lähdössä myös Karibialle. Heillä on ollut hieman ongelmia keulapotkurin kanssa ja takuutöitä tehdään vielä Colonin satamassa Teneriffalla. Istuimme tänään alkuiltaa Katariinassa ja huomenna lähdemme yhdessä autolla kiertämään tuttua saarta.

Tein tänään hienon vaelluksen (3 tuntia, kymmenen kilometriä) aivan tässä San Sebastianin lähivuorilla. Upeat näkymät, hyvä, selkeä polku ja aurinko lämmitti mukavasti. Sinikka laittoi pentterin kuntoon. Näyttää siltä, että viikko täällä riittää ja siirrymme Teneriffalle proviantin hankintaan ensi viikon lopulla.

Rinalle tiedoksi: Andystä on tullut oikea marinero, koira seuraa sitkeästi miestä yhä edelleen. Yksi viimereissun englannin vene on paikallaan, miehistö ei. Muuten meno on samanlaista kuin ennenkin. Vingilotille on paikka varattuna.
Amille tiedoksi: Se vaelluspolku oli siis sama, mitä yritin kulkea kuusi vuotta sitten. Silloin oli käännyttävä takaisin (tuuli ujelsi ja pelotti). Polku on siis se ylempi vuoren rinteellä.

Näkymä veneen perästä aamuyöllä.

Näkymä veneen perästä aamuyöllä.

IMG_1093IMG_1094IMG_1101IMG_1108IMG_1111
Tuolta pikitieltä noustaan alkumatka hiekkatietä. Taustalla Kolumbuksen muna.

Tuolta pikitieltä noustaan alkumatka hiekkatietä. Taustalla Kolumbuksen muna.

Jos aivan tarkkaan katsoo, keskellä polun yläpuolella on asuttu rakennus.

Jos aivan tarkkaan katsoo, keskellä polun yläpuolella on asuttu rakennus.

Tässä jo vuoren itäpuolella.

Tässä jo vuoren itäpuolella.

Harjannetta alaspäin. Alhaalla siintää San Sebastian.

Harjannetta alaspäin. Alhaalla siintää San Sebastian.

Nyt jo lähellä kaupunkia.

Nyt jo lähellä kaupunkia.

Vielä kaduillakin ollaan korkealla.

Vielä kaduillakin ollaan korkealla.


Toiminnot

Tietoja

5 responses

21 10 2013
rina

Kiva kuulla että meille on varattuna paikka, tullaan heti….
Nauttikaa!

21 10 2013
Auli

Kiva tietää patikointireiteistä, niitä odotamme. Saimme kaasupullon täytettyä, mutta se vaati lähes 600 km ajomatkan!! Mitäpä ei seilori tekisi käytännön asioiden eteen…. s/y Manta

22 10 2013
HannaN

Hei, ja terveiset täältä kotikulmien seinänaapurista! Pitkästä aikaa kävin lukemassa kuulumisianne :). Suomi valmistautuu talveen, pensaat on leikattu, arki rullaa. Turvallisia taipaleita teille, nauttikaahan (varmasti niin teettekin) :).

22 10 2013
Ami

Tervehdys! Komea vaellus! Vene näyttää valmistuvan kaikin puolin ylitykseen. Olin Paavoon yhteydessä. LIppu tulee ja kirja. Täällä taas talvi tekee tuloaan. Ensi lumen latu avattiin sunnuntaina (20. 10. ) En vielä ottanut lippua ( 120 € ). Tänään oli Ladun majalla 10 cm lunta ja hyviä hiihdettyjä latuja mm Soiden lammen ympäri. Ensimmäinen kymppi! Muuten monot ovat hukassa. Lienevätkö Tuulenkylässä? Perjantaina saan lisätietoa ky:stä. Johtaja VS on tarkastuslautakunnassa kuultavana. Että ”monenlaista ja muuta” Terv. Ami

23 10 2013
Maiju ja Juha

Moikka täältä Madeiralta:-) Tuulet näyttää siltä, että päästäisiin eteenpäin perjantaina. Gomeran San Sebastian vaikuttaisi mukavalta paikalta ennen Teneriffalle menoa. Laitoimme jo sähköpostia marinaan, mutta olisi kiva, jos viitsisitte kysyä siellä meille paikkaa. Olisimme siellä varmaan sunnuntaina iltapäivällä.
T. Maiju ja Juha s/y Panthera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: