Santa Cruz de Tenerife 1, 2

25 10 2013

1.
Tulimme siis tänne Teneriffalle eilen alkuillasta. Saaren eteläkärkeen ajoimme koneella ja sitten saimme ison vetämään koneen avuksi. Matkaa Gomeralta tuli hieman yli 60 mailia. Puhdetöitä tehtiin matkalla: pilvisen aamun innoittamana istumalaatikko tuli vahattua syyskuntoon.

Tämä on kovin huvittavaa: tänne pimeälle ”Wifi-patiolle” kerääntyy veneistä ihmiset nettiin. Tämmöiseen ei olla pitkiin aikoihin törmätty. Netti on vain huoltorakennuksen terassilla. Eikä siinä kaikki, ensimmäinen baari on varmaan ainakin puolen kilometrin päässä isojen tietyömaiden takana. Täältä terassilta saa automaatista limunaadia. Ja sateella ei voi terassilla olla, tänään useampana kertana.
Asiaan palataan myöhemmin.

______________

2.
Pientä päivitystä täältä Santa Cruzista. Veneliikkeet on kierretty ja katsottu maanantaita varten valmiiksi vielä puuttuvia hankintoja: hedelmäverkkoa, ohutta köyttä, kaksi löpökanisteria, varasetti vessan pumppuun, koneen varavara suodattimet, toinen suihkupussi ja varmaan jotain pientä. Ylityskarttaa ei täältä saanut, vaan Paavo tuo sen Helsingistä.

Aikaa starttiin on melko tasan kaksi viikkoa. Vaikka Atlantin olenkin ylittänyt, omalla veneellä tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta. Eli kyllähän se joka hetki pyörii mielessä. Olo on silti ihan ok, valmistelut on tehty, miehistö rautainen ja meren takana odottavat palmusaaret.

Ruokahankintoja on suunniteltu. Milloin ja mistä ne ostetaan. Kuivamuonat hankitaan täältä Carrefourista, niitä täydennetään ensi viikon lopulla. Hyvin säilyvät jääkaappiruuat ostetaan myös silloin. Aivan viime tingassa, taitaa olla Moganin isosta Sparista, hankitaan sitten kaikki loppu tuore viimeisenä päivänä ennen lähtöä. Tarkoitus on, että Kap Verdeltä myös täydennetään varastoja. Maestro on kyllä valtamerivene, mutta tila käy ahtaaksi kolmen viikon tarvikkeille.

Sinikka on tänään PalomaX:n Annen kanssa markkinoilla. Itse olen hulppeimmassa opiskelukirjastossa koko matkan aikana. Tämä 7/24 avoinna (kirjasto todellakin!) oleva rakennus on kerrassaan upea. Annille vaan terveisiä: teille tulee varmaan Mänttään samanlainen taidemuseo. Alla pari vanhaa Samsungin kuvaa aiemmista kirjastoista ja linkki tämän rakennuksen kuviin.

https://www.google.es/search?q=tea+santa+cruz&client=firefox-a&hs=p9h&rls=org.mozilla:fi:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0dFsUtTROciGswaQ74DYBg&ved=0CFgQsAQ&biw=1366&bih=629

Diana Bar, kirjasto Povoa de Varzimissa.

Diana Bar, kirjasto Povoa de Varzimissa.

Verkkoviestintää syntyy Povoassa.

Verkkoviestintää syntyy Povoassa.

Penichen sympaattinen pikku kirjasto tuossa vasemmalla.

Penichen sympaattinen pikku kirjasto tuossa vasemmalla.


Toiminnot

Information

6 responses

26 10 2013
Auli

Kummassa marinassa olette?

27 10 2013
Anni

Onpa kyllä hieno kirjasto! Tuolla varmaan saisi gradunkin ellei jopa kaksi tehtyä alta aika yksikön 😀 Jännittää vähän teidän puolesta tuleva ylitys, mutta eiköhän kaikki mene oikein hyvin.

Anni

27 10 2013
Matti

Noin rautaisella miehistöllä ylitys sujuu varmasti hyvin

28 10 2013
Seija

Terveiset teille!
Hyvin se menee! Hengessä ollaan mukana myöskin päiväkodilla!
(Sinikalle terveisiä, että Tarjalle pidettiin yhteisölliset kunon läksiäiset lauantaina ja lasten kanssa sitten lauleskellen torstaina. )

29 10 2013
Calimera

Mitenkä siellä Santa Cruzissa on pyykinpesumahdollisuudet, ts. kannattaako pestä jo täällä Madeiralla. Me varmaan lähdetään huomenna sinne ellei säässä tule ihmeempää muutosta.

29 10 2013
sykatariina

Hei, Santa Cruzissa on pyykkikone ja kuivurit. 5 € laaki. Netti ei toimi juuri ollenkaan veneellä. Katoksessa huoltorakennuksessa toimii. Satamahan on meluisa ja pölyisä. Onneksi teiltä jäi Funchal väliin. Laittakaa viestiä, kun olette verkoissa, niin tullaan vastaan laiturille. Olemme itse täällä ensi viikon loppupuolelle Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: