Bridgetown, Barbados

15 12 2013

Olemme nyt viettäneet muutamia päiviä Karibian lämmössä. Keskiviikkona kolmen luukun ilmoittautumisen jälkeen siiryimme ankkuriin Carlisle Bayn pohjoisrannalle, jossa oli taas edustettuna kaikki pohjoismaat Islantia lukuunottamatta.

Ankkuripaikka oli lähellä kaupunkia, johon jollalla pääsi kanavaa pitkin. Vasta illan pimeydessä kävimme juomassa Banksit kylillä ja sitten uni taas maistui. Torstaina kirjoittelin blogia, Sinikka ja Paavo kävivät kaupungilla ja pesulassa. Pesula sijaitsi Barbadors Yachtclubin vieressä ja kuinka ollakkaan he ilmoittautuivat viikon vierasjäseniksi paikkaan. Sisään maksettiin 300 paikallista dollaria ja sen sitten sai käyttää paikan antimiin (esim. Rhumpunch). Lähtiessä käyttämättömät rahat saisi takaisin.

Niinpä iltapäivällä siiryimme meille varattuun poijuun clubin rantaan. Paikka on valkoisella rannalla palmupuistikossa sijaitseva kokonaisuus vanhoine clubitaloineen, valkoisisilla pöytäliinoilla katettuine pöytineen ja tenniskenttineen. Sopiva ympäristö siis meille purjehtijoille.

Keskustaan on pari kilometriä matkaa. Ja matkan varrella avautuu nähtäväksi toisenlainen Barbados. On kuin kulkisi New Orleanssin kapeilla kaduilla jazzsointuisten enemmän tai vähemmän korjausta vaativien pikku talojen keskellä. Hämyisiä baareja on siellä täällä. Varsinainen paikallisen väen kokoontumispaikka on linkkiaseman ympäristö, jossa mekin istuimme varaoluilla
ja söimme paikallista lentokalaleipää. Eipä tullut merellä mieleen laittaa sinttejä pannulle.

Varsinainen Bridgetownin keskusta on hieman mauttomaan ja sekavaan tyyliin rakennettu risteilijäturiteille tarkoitettu ostoskatuverkosto, josta koetamme pysyä kaukana. Ja eipä täältä pursiseuralta mihinkään kaipaakaa.

Toissayönä saapui Calimera. Päivystimme VHF:ää ja ohjasimme heidät Katariinan viereen varattuun poijuun. Ja kuinka ollakkaan tänään tuossa äskettäin Aida saapui niemen nokan takaa lahdelle ja nyt olemme varaamassa heillekin poijua ystävällisestä ja erittäin viihtyisästä pursiseuran rannasta.

Aamuöllä tuli teksitiviesti Annilta ja Johannekselta, he olivat lentokoneessa ja illalla paikallista aikaa olemme heitä vastassa lentoasemalla. Ei muuta kuin tervetuloa. Stig om board!
Kuva 016Kuva 001Kuva 009Kuva 008Kuva 005Kuva 007Kuva 011Kuva 012Kuva 013Kuva 004Kuva 006Kuva 014


Toiminnot

Information

2 responses

18 12 2013
Tuula Ahola

Onnittelut hienosta suorituksesta, kyllä me täällä jännäsimme kovasti! Kiitos, että muistitte meitä ja älkäähän uohtako, että uusimpien tutkimuksien mukaan Kolumbus ei ollut genovalaissyntyinen vaan Pontevedrasta (Colon gallego).
Hyvää Joulua missä sitten sen vietättekin!

18 12 2013
Hannu R

Onnittelut myös JäPSin koko poppoolta ja Hyvää Joulua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: