Bridgetown, Barbados II

19 12 2013

On ensin todettava, että tämä nettiasia on muuttunut erittäin hankalaksi. Toinen tietokone kadotti a:kirjaimem, eikä siihen pääse kirjautumaan sisään. Nyt toimitaan tällä vanhallam koneella, joka on hidas kuin netti kymmenen vuotta sitten modeemilla. IPadillä taas ei voi touhuta kuvien kanssa. Sitten vielä koneiden rahtaaminen rantaan vaatii oman operaatinsa. Että sellaista.

Eli olemme viettäneet täällä Barbadoksen pursiseuralla nyt reilun viikon. Aika on kulkenut kuin siivillä. Maanantai-iltana järjestimme Calimeran ja Aidan tykymiehistän kanssa oikein kunnon peetspartyn pursiseuran ranytapuiden katveessa täyden kuun loisteessa. Ilta onnistui loistavasti, Niken grilli oli kuumana ja aidalaiset olivat hoitaneet kylmää Banksia ja etelärinteen rypäleviiniä tarjolle.

Annille ja Johannekselle grilliparty oli mukava aloitus Karibian lomalle. He saapuivat sunnuntai-iltana, ja olimme lentoasemalla vastassa ja veimme heidät Silver Sandiin hiotelliin torstaiksi, kunne spPaavolta vapautuisi keulapiikki. Sunnuntaina tutustuimme myös ensim kertaa tuk tuk tai raggaebusseihin, joissa kahden paikallisen dollarin hinnalla pääsee siirtymään Bridgetownin ympäsistössä kätevästi, nopeasti, äänekkäästi ja usein ahtaasti paikasta toiseen.

Calimerat saatettiin tiistaina kohti Grenadaa, Aidan tykymiehistö lähtee tänään samalla lennolla kuin Paavo kohti lumista kotomaata. Aidat jäävät luultavasti muutamaksi päiväksi vielä tänne, me suuntaamme huomenna sata mailia suoraan länteen, joulunviettoon Admirality Bayhin Begian saarelle.

Tänään siis loppuu Paavon pesti Katariinassa. Olemme jo useaan otteeseen todenneet, että jos jossain tarvitaan hyvää miestä, Paavo on sellainen. Aivan upea, osaava ja rauhallinen gasti teki koko Atlantin ylityksestä miellyttävän purjehduksen. Mereltä kyllä teki mieli pois aivan muista syistä. Pari viikkoa valtamerellä riittää hyvin avomeripurjehdukseksi.

Eilen otimme kuljettajan ja auton. Kaikkiaan kolme kuljettajaa ajoi kolmea ukkoa yympäri Barbadoksen pohjois- ja itä osaa. Maisemat vaihtelivat suuresti. Itärannalla tuuli tuiversi ja aallot löivät hiekkaan.

Yhdessä kohtaan linkkilinja loppui ja saimme liftikyydin ystävälliseltä sähkömieheltä. Paikallinen nuori äiti hoiti meille matkailijoille välikyydin. Ja mikä parasta, bussit olivat pikavuoroja. Nimittäin kuljettajat ajoivat tuhatta ja sataa. Hyvä kun kopperot pysyivät kasassa.

Nyt vietämme haikeita jäähyväisiä. Paavo on lähdössä lentokentälle. Me jäämme kiertelemään reilut pari viikkoa Annin ja Johanneksen kanssa. IMG_1655IMG_1658IMG_1661IMG_1716IMG_1666IMG_1668IMG_1678IMG_1671IMG_1676IMG_1682IMG_1685IMG_1686IMG_1687IMG_1694IMG_1699IMG_1705IMG_1706IMG_1714IMG_1710IMG_1713src=”https://sykatariina.files.wordpress.com/2013/12/img_17051.jpg?w=300″ alt=”IMG_1705″ width=”300″ height=”225″ class=”alignleft size-medium wp-image-1799″ />


Toiminnot

Tietoja

2 responses

19 12 2013
s/y Akvarelli

Kiitos viestistänne ja erityisesti oli mukavaa kuulla Aidan kuulumisia. He kun eivät ole paljon plogiaan täyttäneet. Sanokaa heille terveisiä Kallelta ja kysykää, miten tuuliperäsin toimi ylityksellä. Minulla se sama yksilö oli täysi kymppi.
Kalle, s/y Akvarelli

20 12 2013
Anna K

Nopeasti hujahti isän reissu! Nyt odotellaan ruskettunutta miestä tarinoimaan seikkailustaan! Toivottavasti teidän reissu sujuu jatkossakin hyvin! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: