Suomalaiset laiturijuhlat / Martinique

16 01 2014

Viikko laiturissa riitti meille Rodney Bayssa. Pyykit saatiin pestyä, venettä huollettua ja suihkuteltua lämpimässä vedessä joka päivä. Anni ja Johannes lähetettiin kotiin ja lisäksi tavattiin taas paljon suomalaisia veneitä.

Viime lauantaina lähti satamasta nelisenkymmentä venettä maapallon kiertoon Word ARC Rallyn matkassa. Toitotimme torvea toivottaen heille hyvää matkaa. Ensimmäinen etappi suuntautui Panamaan. Suomalaisia ei ole mukana. Yleisesti laiturikeskusteluissa näyttää siltä, että Atlantin ylitys riittää meille useimmille.

Kävin sunnuntaiaamuna lenkillä sataman pohjoispuolella Pigeon Islandilla, jonne amiraali Rodney oli pystyttänyt linnoituksen 1700 luvulla. Näkymät lahdelle olivat upeat. Lähellä oleva uimaranta oli myös houkutteleva.

Illalla sunnuntaina järjestimme yhteiset laiturigalaasit C-ponttonin päässä. Calimeran, Defyrin, Eclipsen, Ironsiden Katariinan väki oli paikalla. Aida oli hengessä mukana. Hauska ilta, jossa purjehduskokemukset, satamatiedot ja Karibian ja Atlantin tuulet vaihtuivat kuutamon valaistessa pimenevässä illassa.

Toissapäivänä purjehdimme edelleen!!! vihaisessa vastaisessa St. Lucialta Martiquelle. Matka oli märkä ja kuoppainen. Saint Annen lahti ei lopussa lähestynyt sitten millään. Virta vielä vei kurssia kohteesta pois. Lopulta pääsimme perille varmaankin sadan veneen joukkoon palmurannan edustalle ankkuriin.

Matkalla moikkasimme PalomaX:n Annea ja Seppoa. Illalla istuimme jo X:n kannella kuohujuomilla ja kertasimme Atlantin ylityksen kokemuksia. Heillä ylitys oli mennyt muuten hyvin, pientä purjeongelmaa ison keulan kanssa oli kyllä ollut. Mukava oli nähdä taas uudelleen Atlantin tällä puolella.

Tänä aamuna kun heräsimme, huomasimme pari yllätystä. Ensinnäkin, tuuli oli ensimmäisen kerran tyyntynyt Karibialla. Toiseksi, kun Sinikka laittoi radion päälle, sieltä kuului ranskaa.

Täällä ei voi kuin ihmetellä, kuinka erilaisia ovat saaret ja kulttuurit vain parinkymmenen mailin päässä toisistaan. Olemme nyt Rankassa, eurot ovat valuutta ja puhelinkin toimii Euroopan hinnoilla. Jopa kaksivuotiaat lapset puhuvat sujuvaa ranskaa.

Aamupäivän patikkaretki vei meidät Sepon ja Annen kanssa ympäri läheisen niemen ja uimarannan kautta vihreille niityille, joita olemme nähneet viimeksi Euroopan mantereella.

Tänään siirryimme Le Marinin isoon satamaan. Täältä on tarkoitus löytää kirjasto, jossa puuhailen viikon verran. Paikka näyttää kyllä siltä, että ehkä viikko on liikaa. Kokonaisuudessaan tällä Le Marinin lahdella on satamassa, poijuissa ja ankkurissa toista tuhatta venettä. Ja tietysti useimmat ranskalaisia.
SAMSUNGSAMSUNGIMG_2553IMG_2554IMG_2556IMG_2557IMG_2572IMG_2559IMG_2566IMG_2567


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

17 01 2014
Matti

Kateelliset ne katselee shortsikansan juhlia täällä kylmässä
peräpohjolassa villahousut jalassa. Nauttikaa kun voitte!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: