Martinique II

25 01 2014

Kirjasimme eilen itsemme ulos Martiniquelta paikallisessa venetarvikeliikkeessä, jossa oli tietokone nurkassa toimitusta varten. Samoin maahan tullessa oli myös Le Marinin satamatoimistossa, Tarkoitus on purjehtia saaren pohjoispäähän Saint Pierren pikkukaupungin edustalle ankkuriin.

Eilen oli harvinainen päivä, satoi oikeastaan kaiken aikaa. Muutenhan täällä Karibialla on se tilanne, että kun aamulla aukaisee luukun, saattaa vain ihmetellä: taas taitaa tulla aurinkoinen päivä. (Sadetta tulee kyllä öisin lähes jokaisena yönä.)

Viikko vierähti Fort de Francen kirjastossa. Tuli valmista ja valmista, mutta sain kuitenkin tehtyä koko Flash-kirjan harjoitukset ja väännettyä pienen omankin tuotoksen. Sinikka kulki kylillä, taisi aika tulla hieman pitkäksi.

Sen verran koville tuo opiskelu, taas akuutit av-touhut Jyväskylässä ja tietysti tämä matkailu on ottanut, että piti käydä tohtorilta hakemassa mahatroppi.

Clubin (p. 0596632676) laiturissa, vaikka fingeri on hyvin lyhyt (ja ulkosuihku), on ollut hyvä olla. Sain virtaa koneeseen, ei tarvinnut sopia mitään erillistä aikataulua jollatouhuun ja kylälle on päässyt aina tarvittaessa. Pelkästään idylliset ankkurilahdet, joissa ei ole ketään muita, ei ole se meidän ainoa tapa nauttia tästä purjehduksesta.

Olla muutakin, kuin vain rannassa pistäytyvä turisti (ja ihmetellä ”näitä paikallisia” ja heidän touhujaan, Mikkelissäkin on paikallisia), istua kirjastoissa, käydä syömässä lounasta paikallisten rakennusmiesten kanssa, naukkailla olutta linkkiasemien varaolutpaikoissa; astua sisään kylään tai kaupunkiin, se on iso osa Katariinan purjehdusta.

Itse purjehdus on tällä hetkellä taittovaiheessa. Matkaa Itämerelle on suunnilleen sama mailimäärä kuin on nyt jätetty vanaveteen. Jatkosuunnitelmia pohditaan kovasti. Meillä on suunta pohjoiseen, saaret sinne suuntaan vain loppuvat ennen pitkää, huhtikuuhun on vielä aikaa. Opiskelutouhuja pitäisi myös voida suorittaa mahdollisuuksien mukaan johtosatamissa.

Suuntaamme sunnuntaina Dominicalle ja sieltä Les Saintesin saarille. Siellä sitten kuun vaihteessa tehdään siihen hetkeen lopullisia suunnitelmia. Polvihousuissa kuitenkin mennään elokuuhun asti, Euroopan puolella voi tietysti joutua käyttämään alla pitkiä kalsareita.
IMG_2609
Naviskan pöytä


Toiminnot

Tietoja

2 responses

27 01 2014
Juha Anttinen

Terveiset maailmanmatkaajille täältä Äkäslompolosta. Eino on työkavereidensa ja Reiskan kanssa aloittamassa 5 pv:n hiihtorupeamaa.
Kelit nyt aika sopivaat, tosin tänään vielä reilut 20 C pakkasta…
Täällä vielä pitkät kalsarit käytössä…

27 01 2014
Ami

Terveiset myös J:kylästä, pakkasista. Tänään hiihtoverryttely Jyväsjärven jäällä, että sellainen talvi. Siellä mennään saarelta toiselle. Eilen juttelin Petri M:n kanssa. Hänen tietojensa mukaan paluupurjehdukset yleensä lähtevät vapun tienoilla, tuulten vuoksi. Sinä olet varmaan siellä paljonkin kuullut asiasta. Hän lupasi ottaa yhteyttä sinnepäin. terv. A&m

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: