Soper´s Hole, BVI

24 02 2014

Kyllä näyttää siltä, että pohjoisessa on kylmää. Ja sateista. Ainakin toissa-aamuna. Purjehdus Simpson Baystä (90 mailia) sujui mukavasti tuulen puhallellessa kymmenisen metriä ja ollen vielä sen verran sivulla, että saimme pidettyä pikku genoan halssilla. Kuu valaisi matkaa puolet yötä. Hieman vain oli viileää, aivan leese piti laittaa niskaan.

Aamulla, kun juuri ja juuri hämärä alkoi väistyä ja tulimme British Virgin Islandin edustalle, muutama valtava sadekuuro pyyhki ylitsemme Tortolan Road Townin edustalla.

Kahdeksan aikaan kyselimme useastakin marinasta laituripaikkaa, siinä onnistumatta. Ankkuroimme tullin edustalle ja katselimme tilannetta. Huomasin, että myös saaren länsipäässä on tulli ja mukavannäköinen ankkurilahti. Siispä ankkuri ylös kovassa vihurissa ja keinutuksessa ja kohti Soper´s Holea.

Paikka osoittautui mukavaksi, kapeaksi ja syväksi lahdeksi, jossa oli poijuja. Noin aamulla saimme vapaan poijun (yksityinen). Amerikkalaisvene ohjasi paikkaan ja torkahdimme muutamaksi tunniksi yön valvomisen jälkeen.

Jyrkästi kohoavat rinteet, viehättävä pieni satama-alue värikkäine taloineen ja kahviloineen rannassa luovat Soper´s Holesta oivan luonnonsataman. Myös laituripaikkoja on tarjolla. Rannalla on tulli ja lauttayhteys Amerikan puoleisille Neitsytsaarille. Sinnehän mekin tähtäsimme viisumia hakemaan.

Jos haluaa purjehtia muutaman mailin päähän Amerikkaan (St. John, St Thomas ja muut pikkusaaret), eikä sinulla ei ole aiemmin hankittua viisumia, on proseduuri seuraavanlainen: täytä netissä suomeksikin löytyvä ESTA-lomake 72 tuntia ennakkoon. Osta lippu esim. Soper´s Holesta jompaankumpaan Amerikan saarista, matkusta sinne ja saat 90 päivän viisumin (leiman) passiisi. Eli näin olet tullut virallisesti maahan, etkä ensin luvattomasti veneelläsi. Matkusta takaisin laivalla ja sen jälkeen voit mennä saarille omalla veneelläsi. Hieman hankalaa ja kallista laivamatkoineen. (Meiltä kahdelta kaikkiaan yhteensä 150 dollaria.)

LISÄKSI TIETYSTI NORMAALIT MAAHANTULOMUODOLLISUUDET CUSTOMSATAMISSA.

Eilen saatiin Katariinalle auringonlaskuvieraita, kun Eclipsen miehistö ilmestyi lahdelle. Heillä oli kokeneita atlantinpurjehtijoita miehistönään ja he olivat kierrelleet näitä Englannin Neitsytsaaria jo viikon ajan. Täällä on huomattava määrä veneitä liikkeellä, useimmat näyttäisivät olevan vuokraveneitä. Saaret tarjoavat loistavat olosuhteet pieniin päiväpurjehduksiin ankkurilahdilta ja hiekkarannoilta toisille.

Pari pääkaupunkia on Neitsytsaarilla pongattu. Tämä englanninukkeleiden kaupunki oli eilen melkoisen vaatimaton esitys. Kuvat eivät kerro ihan koko totuutta, mutta sunnuntaitunnelman kyllä. Tänään kävimme siis hakemassa leimat Charlotte Amaliesta, St. Thomasilta ja jos Philipsburgissa oli koruliikkeitä, nyt hypättiin jo aivan eri tasolle tässä cruisereiden luvatussa turkoosissa satamalahdessa.

Katariinan salongissa tutkaillaan karttoja ja pilottikirjoja ahkerasti. Emme aio jäädä näille saarille koko kevääksi. Minne ja milloin purjehditaan, sitä pohditaan nyt muutama päivä.

Yksi päivämäärä on lyöty lukkoon. Sinikka on varannut alkuperäistensuunnitelmien mukaan paluulennon Suomeen huhtikuun 15. päiväksi Dominikaanisen tasavallan Santo Domingosta ja Ami on tulossa taas kannelle.


IMG_3163IMG_3161IMG_3166IMG_3167IMG_3169IMG_3170IMG_3171SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG
SAMSUNG


Toiminnot

Tietoja

2 responses

25 02 2014
Markku.T

Tervehdys,
Leppoisasti näyttää matka etenevän….
Voit rauhassa kiilotella veneen pohjaa ja levitellä rasvaa käsivarsiin
sillä suksiin sitä ei tarvitse täällä päin tehdä. Ei jää Ilkalta Pirkan hiihto väliin tänäkään vuonna…näillä näkymin peruttu. Pitoa Purjeisiin !!

Terveisin
Markku.T

26 02 2014
Matti

Uudet punaiset on bongattu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: