Marina Zar-Par

9 04 2014

Paikkaa Casa de Camposta emme sitten saaneet. 35 jalkainen vene ei paljon loistojahtien marinassa sympatioita herätä, erityisesti pääsiäisviikko aiheuttaa ruuhkaa. Sanoivat, että seuraavat vapaat laituripaikat löytyvät vasta kesäkuussa. Ankkuriin lupasivat paikan sisälahdella.

Sinällään tämä Zar-Parin marina on parempikin paikka suorittaa miehistön vaihto. Lentokenttä on lähellä, vain viidentoista kilometrin päässä. Toisaalta näissä itätuulissa olisi hyvä olla lähellä Mona Passagea kärkkymässä sopivaa ylityssäätä Puerto Ricon puolelle. Täältä tulee yhden täyden päivän (tod.näk. yön) purjehdus, luultavasti Isla Saonan kulmalle, Monan reunalle.

Pari päivää on tehty puhdetöitä. Sekä kannella että kannen alla. Tänään oli vuorossa septin huohotinputken aukaisu ja itse asiassa koko septin puhdistus manusluukusta. Paska homma, mutta tulipahan tehtyä.

Näissä oloissa pientä ruskeaa töhkää kerääntyy oikeastaan kaikkeen ruostumattomaan teräkseen. Esim. Wichardin sakkelit eivät ole poikkeuksia. Ostin San Juanista ainetta, jolla se lähteen todella hyvin ja Katriina onkin kiiltävässä kunnossa ottamaan uutta miehistöä kannelle.

Sisällä on sekä keulahytti että tänään myös perähytti laitettu jällee n kerran jokaista koloa myöten siistiksi. Tällainen siivous tehdään vähintään kerran kuussa ja näin vene pysyy kunnossa. Eilen tein ensi kertaa myös pieniä paikkalakkauksia. lähinnä rappusiin ja oven kulmiin.

Olemme edelleen poijussa tässä marinan välittömässä läheisyydessä. Nyt on tuullut pari päivää reippaasti, päivällä ei ole liian kuuma. Muutamia kertoja päivässä pulahdetaan kirkkaaseen veteen. Tämän lahden suojaa riutta kovemmilta aalloilta. Riutan näkee hyvin Googlen (reitti)kartalta. Jollamatkalla kyllä pärskeet kastelevat shortsit mukavasti.


IMG_3956

IMG_3957
IMG_3954
IMG_3958

IMG_3961


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

9 04 2014
Ami

Teve! Olisihan sitä vähempikin siivous riittänyt näin talon oston päivänä. Komia oli paikka. terv. Ami&m

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: