Marina Zar-Par II

12 04 2014

Keskiviikkona marinassa järjestettiin yllättäen party-ilta. Paikan päämaikki, Rico, oli sitä pitkän aikaa luvannut. Ajattelin jo, että eipä taida juhlista tulla mitään, mutta keskiviikkona pöytä oli katettu kreoliruoalla ja rommipunssitarjoilu pelasi marinan laiturilla.

Samassa pöydässä kanssamme istuivat hollantilaiset veljekset, jotka olivat ostaneet vanhan hollannin laivaston miinalaivan täältä Karibialta ja aikovat tehdä sukellusbisnestä näillä vesillä. Saapa nähdä, kuinka onnistuu. Olivat eläkkeellä, joten suunnittelu täällä lämpimässä taisi olla tärkein juttu.

Toinen hollantilaispariskunta, joka istui pöydässämme, oli kiinnostunut purjehduksesta ja oopperasta. He olivat olleet omalla 42 jalkaisella X-lään kahdessa mielenkiintoisessa kaupungissa katsomassa oopperaa, nimittäin Savonlinnassa ja Odessassa.

Eilen kävimme snorklailemassa tuossa lähisaaren mangroverannoilla. Saaren poikki menee kaksi kapeaa salmea ja varsinkin toisessa salmessa oli paljon mielenkiintoisen värikkäitä kaloja. Tämä isompi laguuni on tuolta riutan puolelta hyvin matala, siellä voi kahlailla kirkkaassa vedessä pitkin ja poikin.

Jotta aika ei tulisi pitkäksi ja kun nuo puhdetyötkin on tältä erää puuhattu, lähdimme tänään käymään Prismassa La Romanassa. Jumbohan se on täällä nimeltään, mutta sisältä kauppa oli kuin suoraan Seppälänkankaalta.

Täällä on tosiaan huima ero noitten pikku Colemarien ja sitten isojen ilmastoitujen markettien välillä. Kummasti vain tähänkin ajan myötä tottuu. Jopa noihin roskiin joka puolella. (Tietysti tuossa matkan varrellakin oli meren rannalla hotelliresortteja, joissa viikon parin loman voi viettää tästä maasta mitään tietämättä.)

Dominikaanisessa Tasavallassa baseball on kansallispeli. Monet maan entiset ja nykyiset huiput ovat pelanneet Amerikan kentillä. La Romanan keskuspuisto täynnä entisten pelaajien patsaita.

Jos autot Romanassa olivat sitä perustyyliä, hämmästystä herätti moottoritietä ajellut pikavuoro, jossa näytettiin hyvällä menestyksellä ”Bad Grandpa”-elokuvaa, Telkkari ja pitsiverhot!

Viikonloppu vietetään luultavimmin rantatouhuissa. Sinikan lähtö on edessä ensi tiistaina. Luonnollisesti nyt eletään pakkausaikoja. Taitaapi mieli olla jo kovasti koto-Suomessa. Mutta toisaalta on myös ehditty kysyä, että tässäkö tämä nyt sitten oli?


IMG_3978IMG_3980IMG_3986IMG_3991IMG_3992IMG_3995IMG_3998IMG_3999IMG_4001IMG_4004IMG_4006IMG_4007IMG_4009IMG_4011IMG_4013


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: