Matka jatkuu

21 04 2014

Olemme purkaneet biminin, nostaneet jollan kannelle ja moottorin peräkaiteelle. Nelisen viikkoa Marina Zar-Parissa on vierähtänyt nopeasti. Siihen on sisältynyt merkittävät miehistön vaihdokset. Ricoletosta. sataman päämaikista on tullut ystävä. Toimiston neidit ovat auttaneet kaikissa mahdollisissa asioissa.

Tuulet ovat pysyneet kovina ja luonnollisesti idässä, joten siirsimme purjehdusta yhdellä päivällä. Edelleen tuulee navakasti, mutta yöksi on luvassa tyyntyvää. Tosin parimetrinen vastamaininki hankaloittaa varmasti menoa. Menemme aluksi Casa de Campoon, 45 mailia itään. Sinne on tiistaiksi tilattu nosto, jos perävetolaitteen tiivisteet pitää vaihtaa. Ensi yö näyttää tilanteen.

Perämoottori saatiin kuntoon hollantilaisten veljesten laivalla. Aivan kuin ihmeen kaupalla pitkäperjantaina löytyi käytetty siipipyörä rikkoutuneen tilalle läheisestä kalasatamasta. Benin kanssa purimme moottorin loistavissa tiloissa uusi siipipyörä paikoilleen ja alapää takaisin (Niken ohjeita noudattaen) ja vesi kiertää taas iloisesti.

Muutama päivä sitten satamaan saapui ruotsalainen, 13 vuotta meriä kiertänyt pariskunta Mats ja Ann. Olivat siitä harvinaisia ruotsalaisia täällä, että tulivat juttelemaan ja pitkäperjantaina söimme heidän veneessään perinteisen ruotsalaisen pääsiäisaterian: silliä, munia ja snapsit laulaen päälle.

Täällä Boca Chicassa on suuret juhlat koko pääsisäisen. Yritimme Amin kanssa snorklausaarelle, mutta koko lahti oli suljettu liikenteeltä. Teimme pienen harjoitussession lähisaarella ja kyllähän sieltä muutama värikalakin bongattiin.

Tänään vielä pinkaisimme paikallisella Expressolla aamuisen sateen hellittäessä parin tunnin sikstseeingille Santo Domingoon. Pakolliset kahvit kuuluisalla El Conde-terassilla kuuluivat ohjelmaan, samoin kuin kävely Duarte-kadun rauhassa. Tulihan sieltä ostettua matkamuistokin.

Nyt on väki täällä hyvästelty ja halattu sekä Despacho saatu (hoputtivat jo lähtemään, koska paperiin oli merkattu kello viisi). Toivomme koneen toimiva. Minulla on visio, että ollessamme Santo Domingon marinassa, potkuriin olisi tarttunut jotain töhkää ja se olisi joutunut tiivisteiden väliin aiheuttaen vesiongelman. Tällä hetkellä öljy on puhdasta. Katsotaan, kuinka käy.


IMG_4055IMG_4057IMG_4060IMG_4068IMG_4069Kuva 004Kuva 006Kuva 009


Toiminnot

Information

4 responses

21 04 2014
Juha Anttinen

Terveiset myös meiltä täältä aurinkoisesta Helsingistä sinne emännättömään veneeseen:( Mutta kyllähän yksi Väiski vastaa useampaakin emäntää vai mitä? Myötätuulta kotimatkalle! Sinikka varmaan tavataan loppukuusta leffapiirissä ja saadaan ensikäden kuulumiset:-) t. Eino ja Mimma

21 04 2014
Sinikka

Terveiset luonnonkauniista Mäntästä!Kevät täällä parhaimmillaan;linnut laulaa,fasaanit kirkuvat pihalla.On hiljaista,kuulakasta ja rauhaisaa.Suku on tavattu halausten ja ruusujen kera.Niilo kysyi:Millon ukki tulee?
Myös tämä kotisatama tuntuu hyvältä!
Terveisiä Amille ja iloisia päiviä tutuille vesille!
Euroopan vesiä odotellen…
Sinikka

23 04 2014
Palopää

On se kummallista. Pari viikkoa sitten Väiski kiskoi hiihtotamineita niskaan ja nyt sitten snorkkelia. Aurinko näyttää tosin samalta.

Jos käytte vielä Puerto Ricossa ja satutte purjehtimaan saaren eteläreunan kautta (pienemmät mainingit), niin kuvatkaapa Capo Rojossa oleva kaunis majakka mereltä käsin (ihan lounaiskärki, melko lähellä Boqueronia missä majailitte taannoin). Siitä sitten noin 10 mailia länteen on La Parquera -niminen kylä, jossa oli 25 vuotta sitten paljon ilta-aktiviteettia. Siellä on hyvät sukellusmaastot, mutta ranta on matala eikä siellä oikein ole biitsejä, joten en tiedä saatteko venettä parkkiin. Mangrove saaria on paljon.

Muistakaa syödä Tostonesia (friteerattuja banaanipaloja; ette liene välttyneet) ja Puerto Ricon kansallisruokaa Mofongo (joka on valkosipuli-banaani-pallero). Kolmas naposteltava on Surullos (tai Surullitos), jotka on maissijauho-juusto-fritti -herkkuja (joita lupaan tarjota joulukuun latusavotassa samalla kun diashow matkastanne pyörii). Piña Coladat ovat tietenkin hellejuomaa, mutta rommi on dominikaanisessa parempaa – kuten sikaarit. Nyt on myös mangojen aika.

Kiitokset terveisistä!

Palopää

23 04 2014
Palopää

Ai niin vielä vinkki: ota keksi mukaan sukellukselle ja murenna se naamarin eteen. Kalat tulee likinäköisen etäisyydelle ruokailemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: