Näyttää tulevan aurinkoinen päivä

29 04 2014

Täällä Karibialla näihin aikoihin jokaisena aamuna näyttää tulevan aurinkoinen päivä. Ja tuleekin! Niistä on nautittu Amin kanssa tosissaan. Päivällä tosin on jo hieman liiankin kuuma. Jos ollaan paikallaan, eikä biminiä ole viritetty, kansi oikein polttaa jalkojen alla.

Tällä hetkellä olemme Poncen kaupungin satamassa, marinan poijussa. Ponce on Puerto Ricon etelärannan suurin kaupunki. Kävimme jo Sinikan kanssa täällä tutustumassa paikkoihin. Tämä satamahan on viitisen kilometriä itse keskustasta rannalle päin. Veneet ovat pääosin kalastusveneitä korkeine tarkailubridgeineen ja vapatelineineen.

Eilen koneilimme 43 mailia vastaiseen kohtuullisessa merenkäynnissä. Nyt jo viimeistään uskotaan (uskottiin jo aluksikin), että tuulet ovat vastaisia. Sopivia tuulirakoja kyllä kuitenkin löytyy etenemiseen, mutta varsinaisen purjehtimisen riemun voi kyllä unohtaa. Toiveissa on, että viimeinen legi Viequesilta St. Thomasille päästään purjeilla.

Vietimme siis Boqueronin lahdella kaksi yötä ja yhden kokonaisen lepopäivän vatsataudin parantelemisessa. Kuljiimme kylillä, netteilimme ja illalla veimme roskat rantaan. Samalla, kun siellä kerran olimme, joimme siinä sitten yhdet Medallat mieheen Boqueronin iltaelämää seuraillen.

Capo Rojon (PR:n lounaiskärki) kierto sattui aamuyöhön, joten tilatut kuvat majakasta ja sen seuduista otettiin aamun valjetessa. Majakat ovat muuten täällä aivan samanlaisia kuin Espanjassakin. Mm. El Hierrolla, entisellä maailman lopun niemellä, on aivan samanlainen majakka, tosin hieman isompi. (Tältä majakasta katsottiin ennen vanhaan alkavan nollameridiaani.)

Muuten, Lady Birdiltä on tullut viesti, että ovat El Hierrolla. He tekivät erilaisen Atlantin kierroksen: Kanaria- Gambia-Kap Verde-Kanaria. Terveiset vain Andreaksille ja Beritille!

Yllättävän vähän veneitä on edelleenkin liikkeellä näillä Hispaniolan saarilla. Puerto Realissa oli pari vierasvenettä laiturissa, neljä ankkurissa; Boqueronessa kuusi purtta ankkurissa ja täällä Poncessa kymmenkunta venettä liikkumassa.

Vatsatauti on päästänyt meidät kurimuksesta. Eilen illalla satojen poncelaisten kaupunkilaisten joukossa nautimme salsan rytmeistä tuossa rannan kävelykujalla. Tarjolla oli myös mitä maittavimpia pikkusuolaisia. Tietysti oli pakko ottaa örkkiannos ja nautiskella siitä. Harmittelimme ainoastaan sitä, ettei Matti ollut porukassa jakamassa mehevää annosta kanssamme.

Lähdemme nyt kylille ja kauppaan. Suunnitelmissa on vuokrata auto huomiseksi. (Saa nähdä mitä tuleman pitää.) Koetamme ehtiä puolen viikon maissa Isla Viequesille, jossa en ole vielä käynytkään. Vietämme saarella viikonlopun ja ensi viikon alussa PURJEHDIMME USA:n Neitsyille, josta Amin lento lähtee sitten perjantaiaamuna takaisin koleaan Suomen kevääseen.


IMG_4083IMG_4086IMG_4092IMG_4101IMG_4111IMG_4117IMG_4122IMG_4125IMG_4130IMG_4133


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

29 04 2014
Anni

Kiva, että siellä voidaan paremmin! Ami on päässyt tutustumaan hienoihin paikkoihin! Uskalsitte syödä örkkejä vatsataudista huolimatta, aikamoista 😄 Ei muuta kuin hauskaa vappua teille sinne lämpöön! Nauttikaa 🌴😎

Terveisin, asuntovelalliset A&J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: