Vene-elämää

25 05 2014

Taas on viikko vierähtänyt lauantaihin. Sevenstarilta tulee kyllä ansiokkaasti päivityksiä laivan tuloaikaan. Tuskallisesti ne vain ovat ilmoituksia saapumispäivän siirtymisestä eteenpäin. Nyt tällä hetkellä on päiväksi ilmoitettu 27.5.

On käynyt selväksi, että tuo myöhästely on normaalia toimintaa näillä laivoilla. Laivat kiertelevät eri satamissa ja meidän laivamme, Scheldegracht, odotteli jossain Mexicon satamassa useita päiviä jotain tulliasiaa. Laivausdotukset olivat aikataulun mukaisia, eli hieman erilaisia, esim.Eclipsen laivaus tapahtui hieman etuajassa.

On skypeilty Sinikan kanssa ja pohdittu tilannetta. Täällä tuntuu välillä aika pitkältä, mielellään jo olisi jatkamassa matkaa Englannista. Kuitenkin tämä ajan viettäminen tapahtuu Karibialla Neitsytsaarilla, ei kai voi valittaa.

En valita. Tällaiseen vene-elämään on tullut totuttua vuosien varrella. Myös odotteluun. Laskin tuossa yhtenä iltana (illat varsinkin ovat hieman pitkiä (maisemasta huolimatta), että olen asunut elämästäni ainakin kuusi vuotta veneessä. Tällä matkalla tulee nyt näinä päivinä tasan vuosi, joista yksi yö hotellissa Dominikaanisen vuorilla.

Monethan ovat tietysti olleet paljon pidempäänkin ja purjehtineet valtavasti maileja, mutta kyllä näilläkin vuosilla tämä on käynyt tutuksi. Markun kanssa kun skypeiltiin, totesin, että tuo itse purjehtiminen on tämän purjehdusmatkailun helpoin osia! Tämä kaikki muu se välillä haastavaa on, tietysti yhtä lailla purjehduksen rinnalla luonnollisesti antoisaa.

Puhdetöitä on tullut tehtyä, saarta on kierretty kahden dollarin busseilla ja Water Islandin Honeymoon Beachillä on tullut käytyä pankissa (loistava nettiyhteys ilman hälinää (hani vain ei ollut paikalla). Kannella on tosiaan suoritettu vahausta ja pientä paikkailua; potkurin puhdistus suolavesikulauksineen oli hengästyttävää puuhaa.

Calimerat tulivat iltapäivällä tänne Crown Bayhin. Saivat pienen sähläyksen jälkeen heti laituripaikan. Itsekin olen siirtymässä alkuviikosta laituriin. Laivayhtiö kustantaa satamamaksun, joten tuo 80 dollarin päivämaksun saa kuitteja vastaan takaisin. (Toivottavasti.)

Alla olevalla laivalla meidänkin olisi kiva ollut Atlantti ylittää.

Tämän iltaiselle elokuvakerhon poppoolle lämpimät terveiset!


SAMSUNGIMG_4360


Toiminnot

Tietoja

3 responses

25 05 2014
Rina Rinkinen

Toivottavasti saat hyttipaikan laivalta jotta pääset yhdessä Katariinan kanssa seilaamaan Englantiin.
Vingilot nyt Pranglissa, kevään eka reissu tänne.

25 05 2014
sykatariina

Moi Vingilotille Must Luukulle. Valitettavasti en tule laivalla, vaikka mielelläni olisin sen tehnyt. Tällä kertaa eivät ota matkustajia.Matka taittuu ilmateitse.

27 05 2014
Ami

Moikka sinne! Lastauspäivä taitaa olla lähellä. Täällä tuli takatavi, +4 mittarissa. Voi vain muistella kuumia päiviä Calibrinalla!. Miehistö odottelee jo seuraavaa legiä, piletti on varattu! terv. Ami+m

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s




%d bloggaajaa tykkää tästä: