Vene-elämää II

28 05 2014

Siirryin laituriin jo sunnuntaina iltapäivällä. Laiturimaksu menee laivayhtiön piikkiin. Itse laiva on tullut tänne eilen illalla, mutta ruuhkan takia se tulee vasta tänä iltana laituriin. Huomenna aamulla alkaa lastaus, joka kestää varmaankin nelisen päivää.

Tässä laiturissa on ollut hyvä purkaa venettä. Kannelta pitää poistaa kaikki ylimääräinen. Purjeet on poistettu ja takastaaki on irrotettu. Kuulin, että tuo laiva koettaa välttää voimakkaiden tuulten alueita, eikä ryski aivan miten sattuu. Silti kaikki köydet ja nörpit pitää sitoa huolellisesti, etteivät rupea hakkaamaan merellä.

Maanantaina teimme Hannan kanssa kaupunkivaelluksen tämän saaren korkeimmalle huipulle, Crown Mountainille (1556 f). Täällä mainostetaan minunkin käymääni Mountain Top-huippua korkeimmaksi, mutta se on sata jalkaa matalampi kuin Crownin huippu. Kyllähän siinä nelisen tuntia piti huhkia alhaalta ensin ylös ja sitten saaren pohjoisrannan kautta taas alas ja takaisin kaupunkiin.

Iltahuvina on ollut Niklaksen Weber. Marina-alueella on oikein järjestetty muutama hyvin viihtyisä grillipaikka, jossa on jopa grillit ja useita pöytäryhmiä. Grilliherkkutelujen lisäksi olemme koettaneet tyhjentää Calimeran juomaprovianttivarastoja – hyvällä menestyksellä. Ruokajuomana on nimittöin ollut kolmena iltana poreilevaa kuntojuomaa.

Lastausjärjestystä ei ole vielä julkaistu. Muutenkin tuo infoaminen aikatauluista on ollut vähintäänkin vaatimatonta. Nyt sitten odotellaan veneen nostoa kannelle. Useimmat veneet ovat täällä ilman miehistöä, vain harvat ovat mukana lastauksessa. Kuten taisin todeta, itse lastaus hoidetaan kyllä erinomaisella ammattitaidolla.


IMG_8096IMG_8102IMG_8104IMG_8121IMG_8122IMG_8119IMG_8116IMG_8131IMG_8132


Toiminnot

Tietoja

4 responses

28 05 2014
Matti

Moro! Nyt näyttäisi olevan asiamukaiset pöperöt ja juomat. Toivottavasti
lastaus sujuu ja paatti pysyy ehjänä. Terve tuloa vaan tänne vanhalle
mantereelle vihreää talvea viettämään.

29 05 2014
Ami

Moi! Pysyykö masto Atlantin tuulissa pystyssä pelkkien vanttien varassa ilman takastaagia? Onhan laivayhtiöllä varmaan vakuutukset olemassa? Matti puhuu vihreästä kesästä, mutta hiihtoprikaatin mukaan kesä on vuodenaika kahden hiihtokauden välissä. Terveisiä äitiltäsi! terv. Ami

29 05 2014
sykatariina

Kiitos vaan, kyllä täältä mielellään jo vanhalle mantereelle tullaan. Lastausajaksi on ilmoitettu perjantai-ilta, mutta pitkällisen kokemuksen perusteella aika on viitteellinen.
Hyvä, että Heikinkadulla pantiin merkille tuo takastaakiasia. Olisin ehkä itsekin saattanut huomata kiinnittää takastaakin noston jälkeen uudestaan 🙂
Tänä vuonnahan noita hiihtokauden välejä on ollut kaksi peräkkäin.
Äidille myös täältä terveisiä, kotia kohti ollaan tulossa!

Vielä: Mäksälle ja erityisesti niille muille lämpimät terveiset! Kohta se on loppu taas tältä erää. Nauttikaa!

29 05 2014
Elina

Terveiset myös Palokasta pitkästä aikaa tätä kautta:) Huomenna laivataan meidän maradoona kannustusjoukkoineen Tukholman laivaan. Osa tutustuu lauantaina kaupunkiin juosten, osa tunnelbanalla ja kävellen… Toivottelen onnellista laivausta, kun sen aika koittaa, kärsivällisyyden tuossa pitäisi kasvaa 😉 Rakkaat terkut! T. Elina & co

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: