Sarvasto, Itä-Helsinki

19 07 2014

Maanantaina 14.7. lähdimme Hangosta sumuiselle sisäväylälle kohti Helsinkiä. Itätuuli oli kääntynyt kevyeksi lounaiseksi ja genua koneen avittamana antoi kuuden solmun matkavauhdin. Tammisaaren mutkassa matkavauhtia piti kuitenkin hidastaa. Sumun seasta pujahti nimittäin esiin Vingilotin keula. Vilma-koira haukahteli iloisesti ja sitten jo vaihdettiin kuulumisia Akin ja Rinan kanssa. Hauska sattuma, aivan samanlainen, kuin viimeksi Kanarialta palatessa Helsingin edustalla.

Sumu hälveni ja aurinkoisessa säässä jatkoimme matkaa aina Kytön selän lounaispäähän, Linlandenin Merikarhusaaren. Saavuimme poijuun puoli kuuden aikaan ja kuinka ollakaan, seuraava vapaa saunavuoro Suomenlahden upeimmassa saunassa oli kello kuusi. Makeat löylyt, Hangosta ostetut sisäfileet, Adalta saatu nimikkokuohari ja lämmin ulkosaariston ilta olivat hieno päätös kipparin ja Sinikan yhteiselle purjehdukselle.

Seuraavana aamuna veimme veneen Lauttasaareen HKS:n laituriin ja lähdimme junalla tapaamaan Annia ja Johannesta Tampereelle. Sinikka jatkoi sieltä Annin avuksi Mänttään ja kippari palasi takaisin veneelle. Vielä illalla siirsin veneen Itä-Helsinkiin Sarvaston tuttuun suojaisaan satamaan. Karibian purjehdus oli niin sanotusti paketissa – yhtä reissua lukuun ottamatta.

Keskiviikkona nimitäin Antti saapui autolla Liedosta Neten ja Niilon kanssa Katariinalle. Vuosi oli vierähtänyt siitä, kun ukki oli nähnyt tuota väkeä viimeksi. Nopeasti kuitenkin alkoi tuttu tohina ja suuntasimme kohti Suomenlinnaa. Nette toimi Hevossalmen sillalla valomiehenä ja ilmoitti terhakkaasti valojen vaihtumisesta punaisesta vihreäksi.

Suomenlinnassa kierrettiin sitten luolat, tykit ja leikkipuistot jäätelöitä unohtamatta. Päivä taisi olla melkoisen jännittävä, kun perähytistä kuului iloisia lasten ääniä vielä puoli yhdentoista aikaan illalla. Seuraavana aamuna menimme vielä Etelä-satamaan kauppahallin edustalle ja kävimme torilla muiden turistien tapaan kahvilla ja pillimehuilla torikahvilassa. Antilla oli illaksi sovittuja menoja Turussa, joten ajoimme veneen takaisin Sarvastoon ja Volkkarin kokka suunnattiin kohti Lietoa.

Oli siis torstai 17.7. ja kello 11.30, kun kiinnitin Katariinan köydet viimeisen kerran tällä purjehduksella Sarvaston laituriin. Ettäkö mitä sitten? Sinikka taisi tuossa viikolla todeta tyhjentävästi: tulipahan käytyä Karibialla. Aarnion Kimmo ”INKA”-ryhmästä olisi siihen vielä lisännyt, että ihan huvikseen.

———-

Lämmin kiitos Katariinan mukana seilanneelle miehistölle, erittäin lämpimät terveiset kaikille upeille kanssapurjehtijoille matkan varrelta sekä kiitos blogia seuranneille lukijoille ja kommentoijille.


IMG_4717IMG_4747IMG_4755IMG_4727IMG_4735IMG_4834IMG_4770IMG_4774IMG_4793IMG_4783IMG_4797IMG_4806IMG_4816IMG_4832IMG_4825

Advertisement

Toiminnot

Tietoja

8 responses

19 07 2014
Maiju ja Juha

Mahtavaa Ilkka ja Sinikka, turvallisesti kotiSuomessa:-) Vuoden tapahtumien ja kokemusten ymmärtämiseen ja sisäistämiseen menee varmasti aikaa, saattaa jäädä jopa jotain muisteltavaa kiikkustuoliinkin!:-) T. Maiju ja Juha s/y Panthera

19 07 2014
Helena Saastamoinen

Tervetuloa kotiin ja kiitos mukavasta ja antoisasta bligistanne!!
Nyt vaan päijännepurjehdusta seuraamaan 🙂
Helena ja Wellu
s/y Uhuru

19 07 2014
Palopää

Tervetuloa takaisin!
Palopää

19 07 2014
Reiska

Well done!

19 07 2014
Juha Anttinen

Tervetuloa takaisin, upea seikkailu…
Eino & Mimma

19 07 2014
Juha Anttinen

Hienoa, hienoa… olemme syntyneet Teidän seikkailumatkan aikana
T. James Eino Julius & Alex Emil Anders, 2 viikkoa ikää, Lontoo

20 07 2014
Rina Rinkinen

Iloa on ollut seurata teidän matka, ja blogin päivittäminen ollaan seurattu ja luettu tiiviisti. Kiitos mukavista tarinoista. Terveisin Vingilot

20 07 2014
eino

..ja hei Kippari…toi sun lopetus oli aivan huikea!
Ihan tuli kyynel silmäkulmaan! Blogia tulee ikävä! t. Mimma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: