Göteborgs Kungliga Segel Selskap

29 06 2013

Itämeren ylityksen valtamerimiehistö Ami ja Matti lähtivätvät junalla maanantaina Malmöstä kohti Tukholmaa. Olli lähti samaan aikaan Tukholmasta kohti Malmötä. Näsjössä, puolimatkassa pohjoiseen menevät ottivat Mersun ja Olli hyppäsi junaan ja tuli laivalle iltapäivällä.

Katariinalla on ollut ongelmia autopilotin, Mastervolitn amppeerimittarin  ja plotterin kanssa. Korjauksia järjesteltiin Malmössä, mutta siellä ne eivät onnistuneet. Tiistaina ajettiin koneella kovassa vastatuulessa 15 mailia luoteeseen, kipparille ennen käymättömään Margarethomsin hieman syrjäiseen satamaan Kööpenhaminaan. Autopilottiasiaa hoideltiin ja illalla tehtiin taksimatka Nyhavenin kylmään katukahvilaan.

 Keskiviikkona veneellä kävi Tanskan Raymarinin huoltomies ja sanoi asioiden hoituvan Göteborgissa!? Söimme lounaan ja kävimme erittäin hyvin varustetussa veneliikkeessä rannalla ja suuntasimme kahden aikoihin keulan kohti pohjoista. Tarkoituksena oli purjehtia 120 mailin legi kahdessa osassa. Tuuli oli navakka sivuvastainen ja Helsinborgin-Helsingörin lauttalinjalle matka taittui vauhdikkaasti, mutta Kattegattiin tultaessa tuuli muuttui vastaiseksi ja yltyi. Jouduimme menemään suojaan Vikenin pikkukylän satamaan.

 Seuraavana aamuna merelle oli jäänyt iso maininki ja tuuli oli keventynyt. Rykäisimme 12 tunnin purjehduksen kuoppaisella merellä Gotskärin edelleen pikkusatamaan 30 mailia Göteborgista etelään. Keli: Ei punaviiniä aurinkoisen istumalaatikon lämmössä, VAAN kylmää ja sateista!!!

 Perjantaina kello nolla nolla kolme herättiin, neljältä ylös ja puoli viideltä merelle Göteborgin saaristoon. Perillä Långedragissa, Göteborgs Kunliga Segel Selskapin isossa satamassa, olimme kello 9.00. Autopilottimies tuli yhdentoista aikoihin, remonttia tehtiin ja osia vaihdettiin. Ei vielä aivan tarkkaa vikaa paikallistettu. Mastervoltin mittarimies laittoi asian kuntoon. Syynä oli huolimaton asennus!

 Tänään käydään kylällä, jonne raitsikkakyydillä matka kestää parikymmentä minuuttia. Huomenna vielä huoltopäivä.Maanantaina Mersu tuo Sinikan ja Esan laivalle ja Olli ajelee takaisin Jyväskylään. Sinikalla siis alkaa sapatical, Esa on matkassa parisen viikkoa. Ja taas meid oodavat suured teod.

WP_20130625_009


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

29 06 2013
Mimma Anttinen

Rakkaat maailmanmatkaajat! Nyt vasta löysin blogiinne:-) Hauska ruveta seurailemaan jännittävää matkaanne (me just palattu omalta reissultamme)…
Myötätuulta! Mimma & Eino

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: