Se löytyi. (Myös kaasu.)

12 09 2013

Nimittäin isopurje, joka on ollut peitteensä alla useita viikkoja. Kun on tuullut, pelkkä genua on kuljettanut meitä oivaa kyytiä. Kun ei ole tuullut, genua on avittanut menoa Volvon rinnalla. Heikossa tuulessa ja Atlantin mainingissa isopurje läiskii ikävästi ja lattataskujen maston puoleiset päät ovat kovilla. Tänään päästiin päivätaipaleesta puolet täysin purjein, siis n. kuusi mailia.

Kävin vielä aamulla hankintaostoksilla Póvoa de Varzimin erittäin hyvin varustetuissa kaupoissa. Kaupungista löytyy aivan kaikkea ja jos ei löydy, tilataan. Veneelle palatessa mukana oli kymmnenen millin puuporanterä, USB-kaapeliadapteri, Rapala-merkkiset uudet aurinkolasit, neljä sämpylää, yksi kermaleivos ja kaikki nämä valkoisessa (yleensä ne ovat mustia) muovisessa pehmytsangossa. Nuo monenkokoiset sangothan ovat kuten J:teippi, ne muuntautuvat joka paikkaan, kauppakassista aina kylpyammeeksi.

Puolen päivän aikaan lähdimme kuumassa hellesäässä merelle ja nostimme purjeet suuntana etäällä näkyvä Leixoksen (Leixões) satama. Matkaa tosiaan hieman toistakymmentä mailia. Puolet tuuli ja sitten lakkasi. Marina on nimeltään Porto Atlantico ja varmaan matkan tähän mennessä ikävimmän näköinen paikka ison satama-altaan perukoilla. Mutta emme valita.

Itse Portonon matkaa vajaa kymmenisen kilometriä metrolla tai bussilla. Saapa nähdä, kuinka käy siellä käynnin kanssa.

Sain kuulla, että Leixoksessa mahdollisesti täytetään kaasupulloja. Ostin jo varalle pienen Campig-kaasun. Oma kuuden kilon Teboilin pullo on riittänyt tänne asti eli oikeastaan kolme kuukautta. Emme juuri käytä uunia ja kun ollaan sähkössä, vesi keitetään vedenkeittimellä.

Köydet kiinni ja taksi alle. Kaasupullon täyttö kesti kaikkiaan tunnin. Taksi maksoi odotuksineen pari kymppiä, kaasu kymmenen euroa. Tämä tiedoksi muillekin Suomen veneille, jotka täällä päin liikkuvat. Täällä on Mantan ja Pantheran lisäksi ainakin pari muuta kotimaan venettä. Nettisivuja en ole oikein löytänyt?

Illalla taas tuulee ja ilma on muuttunut sen myötä viileäksi. Olemme tässä päivän pari ja jatkamme sitten suunnitelmien mukaan suoraan Nazarehen. … niinpä niin.

Porto Atlantico.

Porto Atlantico.

Lokki poikineen. Siis kaikki  tuo valkoinen on niitä poikia.

Lokki poikineen. Kaikki tuo valkoinen on niitä poikia.Kuvaa voi klikata, se aukeaa uuteen ikkunaan ja sitten vielä klikata suurennuslasia suurentamaan auennutta kuvaa.


Toiminnot

Tietoja

3 responses

13 09 2013
Calimera

Hei, tultiin Povoaan muutama tunti peräänne ja paikkahan on positiivinen yllätys! Olemme täällä varmaan pari päivää (tänään metrolla Portoon) ja tiistaina pitäisikin jo olla Nazaressa. Katsotaan, jos saadaan jossain satamassa Maestrot vierekkäin.

13 09 2013
rina

Onkohan nazaretissä vielä paljon kulkukoiria ? Muutenhan se oli kiva paikka, vaikka wilma sai sieltä kirppuja:(

16 09 2013
Auli

Hyvä tietää kaasupullon täytöstä! Ei vielä ajankohtaista, mutta asiaa on jo mietitty – nyt ei tarvitse enää miettiä, kun tiedetään. Ja samalla reittikin tarkentui. Povoaan seuraavaksi Vigon lahdelta. s/y Manta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: