Puerto Ricon saaristossa

8 03 2014

(Julkaistu San Juanissa)

Tämän viikon tiistaina vietettiin Sinikan synttäreitä Culebran saarella. Päivällä teimme parin tunnin kävelymatkan saaren museolle (tunti suuntaansa). Muuten reissu onnistui hyvin, museo ei vain ollut auki kuin ke, to ja pe. Lounaaksi syötiin kiekuraperunahampurilaiset paikalliseen tapaan.

Illaksi olimme tilanneet Elokuvakerhon Culebran toimipisteeltä (paikan kirjaston yhteydessä toimiva oikein teatteriksi rakennettu tila, näytökset ti ja pe) kerholeffaksi meriaiheisen toimintaelokuvan Captain Phillips, jonka pääosassa Tom Hanks näytteli loistavasti somalialaisten kaappaaman laivan kapteenia.

Tietysti amerikkalaislaivan ja kuinka ollakaan tällä(kin) kertaa Lassie riensi kolmine sotalaivoineen ja kommandojoukkoineen hätiin ja pelasti koko tilanteen. Elokuva perustui tositapahtumiin ja oli kyllä ihan hyvä.

Keskiviikkona lähtiessämme jatkamaan matkaa, lahdelle oli ilmestynyt huvijahti, josta Serenankin blogissa mainittiin. Tutkimme nettiä (toimi ankkuripaikalla kohtuullisesti, HotSpot, 5 $ vrk), ja esim. YouTubesta löytyi video, jossa alus esiteltiin kuuluvaksi Antigualla jo lähes tutuksi tulleelle kitaristi Claptonille.

Matkalla San Juaniin, Puerto Ricon pääkaupunkiin, päätimme pysähtyä Palominoksen saarella. Purjehdusoppaista selvisi, että siellä on ilmaisia poijuja. Ja mikä paikka sieltä sitten löytyikään. Kiinnityimme vapaaseen poijuun palmurannan edustalla ja vietimme sillä pari yötä saman tien. Uimarannan toinen pää on mantereen pienveneilijöiden picknikpaikka. Ankkuri eteen ja toinen lähelle rantaa, sitten vain eväiden nautintaa lämpimässä merivedessä.

Koko niemen kärki kuuluu yksityiselle El Conquistador-hotellikeskittymälle, joka sijaitsee mantereella parin mailin päässä. Hotelliasukkaita kuskaa rannalle kaksi yhteyslaivaa kaiken päivää. Sulaudumme joukkoon ja kiertelimme luontopolulla ja lekottelimme aurinkotuoleilla. Ostokset sai tehdä joko huoneen laskuun tai luottokortilla. Meidän perähyttiä ei hyväksytty, joten Punssi piti ostaa kortilla.

(Paavolle tiedoksi: Karibian ylivoimaisesti paras rommipunssi tarjoillaan Barbadoksen Pursiseuran rantaravintolassa. Resepti kannatta selvittää Vuorissalon grillikatoslaajennusta varten.)

Katariinan salongissa on viimeaikoina kaikista rantakuvista huolimatta käyty pitkällisiä, mutta kimurantteja keskusteluja matka- ja reittisuunnitelmista. Purjehtijoitahan aluksella on kaksi. Lopputulemana Isot Antillit purjehditaan tutustuen niiden kahteen itäiseen saareen, läntiseen emme tällä kertaa mene.

Pääosin tämä johtuu siitä, että Atlantin ylitys on suunnitteilla yhdeksi keinumattomaksi legiksi, St. Thomas – Southampton, toukokuun alkupuolella. Eli näiltä seuduin on tiedossa vajaa kolmisen sataa mailia vastatuulta ennen vappua, Kuuban rannoilta matkaa olisi 700 mailia.

Kuva 003Kuva 005IMG_3270IMG_3278IMG_3280IMG_3289IMG_3302IMG_3299IMG_3307IMG_3306IMG_3308

Kaikilla Virgin Islandseilla on lennellyt paljon pelikaaneja. Palominaksella tavattiin parvi kaljasieppoja.

Kaikilla Virgin Islandseilla on lennellyt paljon pelikaaneja. Palominaksella tavattiin parvi kaljasieppoja.


Toiminnot

Tietoja

3 responses

8 03 2014
Elina

Terveiset aurinkoisesta ja keväisestä Jyväskylästä! Säbävoittoja kahdesta pelistä juhlittiin tänään äiti-poika-porukalla Mäntässä, kummityttö-kummitäti komppania uimassa ja kaupungilla 😊 Päivä pitenee ja valoa riittää jo kivasti pidemmälle iltaan asti…Aina oppii uutta: maakiitäjän ja merikiitäjän lisäksi ornitologimme on siis löytänyt kolmannen lintulajin 😁.

💗:n terkuin E

8 03 2014
Ami

Tervehdys! Samaa, hyvää elokuvaa kävimme Juhon kanssa taannoin katsomassa ja totesimme myös hyväksi. Onneksi Karibian vesillä ei merirosvousta harrasteta. Sehän on siellä kapteeni Philipsin kulkemilla reiteillä todellisuutta myös pienemmille aluksille. Kuubalainen serenadi ei sitten toteudu, vaikka Itämerellä lyötiin alkutahdit. Oliko äänestystulos 1-1 puheenjohtajan äänen ratkaistessa?! jos sotilashuumori sallitaan. Kyllähän Te todella olette jo paljon ja riittävästi nähneet sekä kokeneet. Loput vähän rennommin!!! terv. Ami

10 03 2014
Paavo Keskinen

Todellakin joitain olutsieppoja, koska tynnyrilintu eli oluentiputtaja eli tiltaltti (Phylloscopus collybita) ei sovi lintujen habitukseen. Viihtyvät paremmin pajukoissa rantaremmien ympäristöissä. Rommipunssiresepti selvinneen grillikatoksen laajennukseen mennessä. Tervetuloa kuitenkin katokseen vaikka oluelle Barbadoksen limpparia odotellessa! Jälkikäteen nostan maljan Sinikalle Keskiatlantin herkkuja muistellen ja onnittelen 40-v. synttäreistä!

Paavo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: