Uusi miehistö kannelle (keulatähystäjän lisäksi)

18 04 2014

Pienten kommellusten jälkeen Ami saapui viime yönä kahden aikaan taksilla Marina Zar-Pariin. Olin nimittäin tilannut itselleni kuljetuksen lentoasemalle ja takaisin, Sitä ei kuulunut ja niin Ami otti taksin kentältä ja ajoi satamaan. Pitkään odotettu kuukausi Karibialla on alkamassa.

Matka oli mennyt loistavasti. Myös matkalaukku ja reppu saapuivat samaan aikaan. Ja matkalaukussa monenlaista pyydettyä tuliaista: ruisleipää, mäntysuopaa, oikeata fairya , korjattu Leatherman, Tesan teippiä ja Markulta varaosalähetys huohotinputkien päihin sekä uudet tiivistestefat perävetolaitteeseen.

Harmillisesti Amin viisumianomus USA:han myöhästyi kotimaassa, joten tänään heti aamulla kävimme lentoasemalla varmistamassa huomiseksi edestakaiset lennot San Juaniin ESTA-leimaa hakemaan.

Samalla reissulla teimme ostoksia OLE´ssa ja hyppäsimme pian paikallisbussin tungoksen siivittämänä Karibian tunnelmiin. Melua ja ihmisiä, kovalla soivaa musiikkia moottoritien varren kaupoissa ja baareissa, liikenteen ruuhkaisuutta juuri ennen pääsiäispyhiä kuuman hikisillä penkeillä.

Myös veneeseen kirjauduttiin asianmukaisesti (tosin koko touhulle hieman hymyillen, vaikka työtäänhän hekin tekevät). Tärkein ja painavin kommentti Customin naiselta kuultiin silloin, kun hän ilmoitti, että se on sitten 20 dollaria!

Katriinan tapaan järtslaakia uhmaten kävimme vielä iltapäivästä tutkailemassa Boca Chican rantoja, puistoja ja sitä kuuluisaa paikallisten puolta. Minulle on jo ehtinyt kertyä joitain tuttuja niiltä seuduilta ja söimmekin tutussa ravintolassa erittäin maistuvan kana/lihapulla/riisi (Amin sanoen mukaan puuro)/papu- aterian yhdeksällä eurolla, siis yhteensä.

Nyt hieman huilataan ja käydään vielä illalla Andreksen puolella ihmettelemässä sitä maineikasta risteystä, jossa voi yhtä aikaa nähdä sata erilaista moottorikulkuneuvoa risteilevän ristiin rastiin – ja välillä edestakaisin – musiikin pauhatessa kajareista kahvat kaakossa.

Syystä tai toisesta täällä Zar-Parissa on tullut muutamia ongelmia veneeseen. Kakkaisin oli septin pumpun kumin rikkoutuminen juuri Sinikan lähtöpäivänä. Korjaus onnistui hyvin, nyt toimii taas, Mömmän siivouskin onnistui.

Vesi on vanhin voitehista, mutta ikävä kahdelta osin moottorissa: jos sitä on väärässä paikassa tai sitä ei ole ollenkaan. Perävetolaitteessa oli ennen vaihtoa harmaata öljyä, kun taas jollan moottorissa vesi ei oikein kierrä kunnolla. Ja tietysti pääsiäinen edessä. Noitten kanssa eletään ja fiksataan mahdollisimman pian.

Suunnitelmissa on jatkaa matkaa joko huomenilla tai sitten lauantaina Casa de Campoon ja sieltä sitten alkuviikosta Puerto Ricoon. Näillä rannoilla alkoi päivällä soida musiikki, joka pistää jopa meren pinnan väreilemään.


IMG_4044IMG_4043IMG_4020SAMSUNG
SAMSUNG


Toiminnot

Tietoja

4 responses

18 04 2014
Rina Rinkinen

Rauhallista pääsiäistä koko miehistölle, ja suotuisa tuulia.

18 04 2014
Matti

Hyvää pääsiäistäja sopivia kelejä karbialle!

18 04 2014
Matti

PS keulatähystäjä tuntuu ihan pätevältä. Tuleekohan siitä kilpailija
etukansimies Villelle?

19 04 2014
Annu

Ilkka ja Ami,hyvää pääsiäistä sinne Karibialle!!
Täällä vietetty rauhaisaa pääsiäistä sisällä, sillä mummulla ulkoilman pölyt vaivaavat silmiä. Ilma on ollut aivan ihanan lämmin ja aurinkoinen ja kevät etenee kohisten täällä Espoossa!

Lämpöiset terveiset sinne:
mummu, Annu, lapset sekä Timo Rovaniemeltä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: