El Yunque Rain Forest

30 04 2014

Eilen kävimme keväisessä Poncessa ruokaostoksilla ja kiertelimme keskuspuiston ympärillä vanhan paloaseman ja leijonapuiston seutuja. Kuvakin saatiin kahdesta leijonasta. Tuo keskimmäinen alla olevassa kuvassa seisoskeleva ei nyt leijonan merkkejä täytä.

Puerto Ricossa kun ollaan, ainoa julkinen kuljetusväline on taxi. Saimme kyllä liftikyydin Poncen keskustaan, mutta kauppareissu tehtiin kahdella eri taxilla. Katariina odotteli poijussa, josta kukaan ei tullut perimään maksua eikä muutenkaan ottanut kantaa siinä olemiseemme. Clubilla näytti olevan melkoisen hiljaista.

Vielä iltapäivän aikaan starttasimme kohti Salinaksen ankkurilahtea reilun kahdenkymmenen mailin päähän itään. 7-8- metrin vastatuuli roiskutti merivettä kannelle, mutta olimme kuitenkin aivan pimeän kynnyksellä lahdessa ja saimme ankkurin heti pitämään, Lahdella oli viitisenkymmentä venettä poijuissa tai ankkurissa. Nautimme kuuluisat GT:t ja sitten nukkumaan.

Aamulla clubin toimistosta löytyi välittömästi Herzin auto täksi päiväksi. Ajoimme suoraan San Juanin moottoritietä El Yunque-sademetsään Puerto Ricon koillisosan vuorille. Luonnonpuistossa reitit ja tiet olivat hyvin merkatut. Puikkelehdimme jättiläissaniaisten seassa ja teimme reilun tunnin vaelluksen El Minan putoukselle.

Ja kuinka ollakaan, vanhakin jo nuortui pulahtelemaan raikkaassa suihkussa. Minulle vesi tuntui liian kylmältä, luultavasti 22 astetta. Kävely oli hauskaa vaihtelua purjehdukseen. Polut olivat hyvin merkatut ja erittäin hyvässä kunnossa.

Takaisin ajoimme saaren itärannan kautta. Suurin piirtein puolessa välissä siirryimme Ruta Panoramicille, jota pitkin Sinikankin kanssa ajeltiin länsirannalta Ponceen, Nythän tämäkin saari on sitten seikkailtu ristiin rastiin.

Huomenna suunnitelmissa on jatkaa aamuyöllä kohti Viequesia. Katsotaan, pysähdymmekö matkalla vai ryskytämmekö suoraan perille.


IMG_4135IMG_4141IMG_4145IMG_4146IMG_4149IMG_4158IMG_4155IMG_4165IMG_4166IMG_4172IMG_4175IMG_4181


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

30 04 2014
Tuula

Oli mukava tavata Vinniä ja Sinikkaa! Teillekin hauskaa Vappua siellä upeissa maisemissa(varsinkin nyt kun vatsatautikin on ilmeisesti selätetty)! T. Tuula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: