Kolme päivää purjehduskoulussa

24 07 2013

Tänään söimme herkullinen lohilounaan Katariinan kapyysissa. Sinikka oli hankkinut paikallisista kalakaupoista, joita on muuten pitkä rivillinen satamassa, marinoituja lohimedaljonkeja ja muuta örkkitavaraa.

Toisella meistä on ollut ilemeisesti viime viikon aikana hieman flunssaa vaiko stressin poistoa. Tänä aamuna kuitenkin olo oli sellainen, että otin Howthin kartan ja päätin vaellelle puuttuvat kaksi tuntia paikallisia reittejä. Ne jäivät puuttumaan viimekerrasta, kun olimme Dublinissa ja kävimme täällä kulkemassa puolentoista tunnin jyrkännevaelluksen. Olipa virkistävää reippailua.

Eilen kipparilla oli yhden laskun maksamisen ja satelliittipuhelimen oston puuhapäivä. Siis siihen meni koko päivä. Sinikka kulki tuon ajan Dublinissa. Aikoinaan käytettynä ostettu Iridium-satelliittipuhelinKIN on toiminut hieman kangerrellen ja päätin ostaa uuden käytetyn – Nurmeksesta. Savantumin Pentti Kotiaho on konsultoinut ja auttanut loistavasti asiassa.

Howthin Yachtclupi on Irlannin purjehdusurheilun keskus ja laituripaikkamme perän takana on slipi, josta kaksi kertaa päivässä (välissä evästauko) lasketaan optareita, 420:siä, ja lasereita useita kymmeniä purjehdusoppiin. Purjehtijat ovat iältään 7-12- vuotiaita. Harkat purjehditaan tässä satama-altaassa. Valmentajat huutavat ohjeita, veneet törmäilevät ja tohina on melkoista.

Sää on pääasiassa pilvipoutaista. Tuulet vain pysyvät sitkeästi etelän puolella. Nyt sringiaikaan Irlannin merellä vuorovesivirrat ovat 3-4 solmua, joten matka ei etene. Tässä joku hieman ihmetteli nopeaa etenemistä, mutta matkaa tehdään hieman etupainotteisesti, jotta on sitten varaa odotella hyviä kelejä. Huomenna näyttäisi olevan virta- ja tuuli-ikkuna puolen päivän matkaa. Tavoitteena on 40 mailin pyräys etelään.

Alla vain kaksi kuvaa. Jos joku haluaa katsoa paikkaa, googlen ukkelin voi laittaa kävelemään Howthin rantakatuja.

Ylävedellä muutamma harkkavene jo harjoittelemassa. Näkymä laiturin päästä.

Ylävedellä muutama harkkavene jo harjoittelemassa. Näkymä laiturin päästä.

Sama paikka alavedellä saman laiturin päästä kuvattuna.

Sama paikka alavedellä samasta paikasta laiturin päästä kuvattuna.


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

25 07 2013
Juha Anttinen

En ole muutamaan päivään kerenyt katsomaan blogia ja huomaan että matkaa on taittunut taas hurjasti ! On melkoista menoa ja seikkailua, välillä tuntuu kuin pitäisi päästä mukaan gastiksi, mutta tuo ”merijalka” on mitä on !!
Terveisin Eino, laivan etälääkäri…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: